Maltträsk Bigårdar

 

HEMSIDA

BYN MALTTRÄSK

VÅRA BIN

HONUNGEN

GÅRDSBUTIK

 

FÖRSÄLJNING

ÅTERFÖRSÄLJARE

BESÖK OCH KONTAKT

Kryddgrovan.se

Café

 

   
Maltträsk bigårdar startade med 5 samhällen våren 2013. Fem samhällen som nu har blivit 14. Våra bin samlade 80 kilo honung. Det kunde ha blivit mer men satsningen på att utöka samhällena har gjort att vi fått mindre honung. Vår honung var mellanmörk och smakrik. Den blev mycket populär hos kunderna. Vi kunde ha haft avsättning för betydligt mera honung.
   
 

                                      NYHETER

   

9 juli 2014: Det har hänt mycket i bigården den senaste tiden. Efter två veckolånga perioder med vinterkyla har sommaren kommit igång. Ett samhälle svärmade idag och vi såg spejarbin hos oss och kring grannens altan. Men svärmen hittade vi inte förrän det blev kväll och då blev det fart för att få ner svärmen i en egen kupa. Med lite tur fick vi med drottningen och då stannar dom säkert där. Alla samhällen har skattlåda och inom ett par dagar ska även avläggarna få skattlådor eftersom kuporna är sprängfyllda med bin bin och vi vill ju gärna få lite honung. Klicka på bilden för en större bild


26 april 2014: Nu har bina verkligen kommit igång med att samla pollen. Visst var det några bin ute tidigare, faktiskt redan för ett par veckor sedan, men nu är det riktig fart på pollensamlandet. En majoritet av bina kommer tillbaka till kupan med en pollenlast. Klicka på den lilla bilden för en större bild.


26 april 2014: Ett bi med för tung last som landade på kanten till flustret men trillade ner. Efter många försök lyckades det överlastade biet ta sig in i kupan. Klicka på den lilla bilden för en större bild.


24 mars 2014: Bina har vaknat till liv. Vi har tagit bort näten som fungerat som skydd mot talgoxar och hackspettar. Flusterskydden lade vi som extra landningsbana. Redan för flera veckor sedan såg vi dom första bina flyga omkring men idag var det full fart i flera kupor. Tyvärr landar en del på snön och fryser ihjäl. Men dom flesta verkar hitta tillbaka till kupan!


22 oktober 2013: Bina är nu invintrade i sina samhällen efter att ha fått en rejäl giva sockerlösning som ersättning för den honung som vi skördat. Vi ser fram mot våren när bina börjar flyga igen!

                                                          

 

© kryddgrovan.se/honung

Tel: 072-567 3047
mail:
malttrask.bigardar@kryddgrovan.se